Settline logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Uprzejmie informujemy, że w dniu 31 maja firma Settline będzie nieczynna. Zapraszamy ponownie od 3 czerwca 2024 r.

Polityka prywatności

Na tej podstronie znajdziesz istotne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików Cookies i innych technologii śledzących przez naszą stronę internetową.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Settline Sp. z o.o., 47-143 Sieroniowice, Ul. Kultury przestrzeni 1.

W sprawach związanych z ochroną danych osobowych oraz szeroko pojętą prywatnością możesz kontaktować się pod adresem informacja@settline.pl.

W jaki sposób możemy pozyskać Twoje dane osobowe?

W zależności od sposobu w jaki wejdziesz w interakcje z naszą witryną – możemy otrzymać Twoje dane osobowe z różnorodnych źródeł. Wśród tych interakcji wymienić można:

  • Wysłanie formularza kontaktowego
  • Rejestracja konta
  • Złożenie zamówienia
  • Pozostawienie komentarza

Pewien zakres danych będzie gromadzony automatycznie – bez naszej kontroli, gdyż wynika to ze sposobu działania technologii internetowych. Wśród tych danych wymienić można IP urządzenia / sieci z której łączysz się z naszą stroną www.

Jakiego typu dane osobowe możemy posiadać?

  • imię i nazwisko
  • adres e-mail
  • dane zawarte w korespondencji e-mail
  • adres zamieszkania
  • numer telefonu
  • szczegóły składanych zamówień
  • numer rachunku bankowego
  • adres IP
  • treść zamieszczonych komentarzy

Analityka ruchu

Nasza strona internetowa korzysta z narzędzi śledzących ruch na stronie w celu gromadzenia statystyk aktywności użytkowników i usprawniania w ten sposób witryny o zestaw wiarygodnych i aktualnych danych. Gromadzone przez usługę Google Analitycs dane są anonimowe –  nie jesteśmy więc w stanie udzielić ci dostępu lub usunąć Twoich danych z tego zbioru informacji.

Kim są odbiorcy Twoich danych osobowych?

  • Dostawca hostingu / poczty e-mail – który przechowuje dane na serwerze
  • Dostawcy oprogramowania chmurowego, w którym dochodzi do przetwarzania danych
  • Podmiot świadczący usługi w zakresie obsługi technicznej, który uzyskuje dostęp do danych, jeżeli prowadzone prace techniczne dotyczą obszarów, w których znajdują się dane osobowe

Wszystkie podmioty wymienione powyżej przetwarzają Twoje dane na podstawie zawartych z nami umów powierzenia przetwarzania danych osobowych i gwarantują odpowiedni poziom ochrony danych osobowych.

Jakie uprawnienia przysługują Ci w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?

Zasady związane z realizacją wskazanych powyżej uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16 – 21 RODO.

  • prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych,
  • prawo do usunięcia danych (jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw, abyśmy przetwarzali Twoje dane, możesz żądać, abyśmy je usunęli),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych (możesz żądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie danych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Tobą działań, jeżeli w Twojej opinii mamy nieprawidłowe dane lub przetwarzamy je bezpodstawnie),
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (masz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu; powinieneś wskazać szczególną sytuację, która Twoim zdaniem uzasadnia zaprzestanie przez nas przetwarzania objętego sprzeciwem; przestaniemy przetwarzać Twoje dane w tych celach, chyba że wykażemy, że podstawy przetwarzania przez nas danych są nadrzędne wobec Twoich praw lub też, że Twoje dane są nam niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń),
  • prawo do przenoszenia danych (masz prawo otrzymać od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego dane osobowe, które dostarczyłeś nam na podstawie
  • umowy lub Twojej zgody; możesz nam zlecić przesłanie tych danych bezpośrednio innemu podmiotowi), prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli uprzednio taką zgodę wyraziłeś, prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (jeżeli stwierdzisz, że przetwarzamy dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego).

Pliki Cookies

Nasz serwis, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub systemy teleinformatyczne podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich). W plikach cookies mogą być zapisywane i przechowywane określone informacje, do których następnie systemy teleinformatyczne mogą uzyskiwać dostęp w określonych celach.

Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).

Pliki cookies własne wykorzystywane są do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania poszczególnych mechanizmów strony, takich jak prawidłowe przesyłanie formularzy widocznych na stronie. W plikach cookies własnych przechowywana jest również informacja o wyrażonej przez Ciebie zgodzie na cookies.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies jako takich, możesz zapoznać się np. z tym materiałem: https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie.

Jak możesz wyłączyć pliki Cookies?

Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies w ramach swojej przeglądarki internetowej. Możesz blokować wszystkie lub wybrane pliki cookies. Możesz również blokować pliki cookies konkretnych witryn. W każdej chwili możesz również usunąć zapisane wcześniej pliki cookies oraz inne dane witryn i wtyczek.

Pamiętaj, że wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może uniemożliwiać używanie części funkcji dostępnych w naszym serwisie oraz powodować trudności w korzystaniu z naszego serwisu, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies. Przykładowo, jeżeli zablokujesz pliki cookies wtyczek serwisów społecznościowych, przyciski, widgety oraz funkcje społecznościowe zaimplementowane w naszym serwisie mogą być dla Ciebie niedostępne.

Jak oceniasz tą podstronę?
Polityka Cookies

Niniejsza strona www wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) do rozszerzenia swojej funkcjonalności. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na ich stosowanie na swoim urządzeniu.

Nasza polityka prywatności